sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Valoa Oulu

"Syksyn valotapahtumien sarja huipentuu Valoa Oulu! –valofestivaaliin, jolloin Oulun keskustan alueelle syttyy mm. kaksi valoinstallaatiota, pysyvä valoteos "Heijasteita" ja Light Zoo Oulu, joka levittäytyy Linnansaareen. Tapahtuma toimii myös alustana juhlavuoden valoteemaisille tapahtumille ja saa samalla koko kaupungin syttymään joulun ja valon odotukseen."

Saimme 7A-luokan tekstiiliryhmän kanssa olla osallisena Light Zoo Oulussa.

"Light Zoo on ympäristö- ja yhteisötaiteilija Kaisa Salmen ideoima konsepti, jossa työpajoissa ja kouluissa tehdään eläinhahmoisia origamivalaisimia maitokartongista ja tuodaan ne yhteen yhteisölle tärkeälle paikalle juhlamenoin. Kaikkien alueiden valaisimet kokoontuvat yhteen Valoa Oulu! -festivaaleilla isoksi Light Zoo Ouluksi 22.-24.11. Linnansaareen."

Koulullemme saapui kuluvan viikon tiistaina kaksi origamityöpajan vetäjää, joilla oli mukanaan valtavan kokoisia kartonkiarkkeja. Kartongit olivat Stora Enson lahjoittamia ja samaa materiaalia, kuin maitotölkeissä käytetään.

Työpajassa oppilaat valmistivat hyvin suuria origameja parin kanssa yhteistyönä. Kartonki oli niin vahvaa, että taitteiden vahmistamiseen käytettiin kiviä :) 


Yhdessä tehden.

Origamimalleina olivat pingviini, joutsen ja koira. Pingviini ja joutsen olivat hieman helpompia, vaikka niissäkin haastetta riitti. Koira taasen oli jo erittäin haastava valmistaa. Kaksi ryhmistä sai taiteltua myös koiraorigamin.
Työpajan vetäjät ottivat lopussa kaikki oppilaiden taittelemat origamit mukaansa ja ne ovat olleet tänä viikonloppuna osana valotaideteos Ligt Zoo Oulua.

Toivottavasti mahdollisimman moni on päässyt paikanpäälle ihastemaan tätä näkyä, niin hieno ja vaikuttava se oli!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti