sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Huurteiset puut


Torstaina Vapriikin käytävälle pääsivät 6A-luokkalaisen kuvaamataidossa työstämät huurteiset puut. Työt ovat mielestäni oikein onnistuneita ja kauniita. Hienosti ovat oppilaat saaneet vangittua aitoa tunnelmaa töihinsä.

Tämä oli aika monivaiheinen työ, jonka tekemiseen aikaa kului kolme kaksoistuntia. Ensimmäisenä vaiheena oli taustan teko peiteväreillä. Pyrkimyksenä oli saada liukuväri, joka vaalenee keskelle. 

Seuraavassa vaiheessa puun runko hahmoteltiin mustalle paperille ja runko leikattiin irti paperiveitsellä. Paperiveitsen käyttö oli haastava työvaihe ja aivan kaikki eivät saaneet suunnitelmaansa toteutettua ihan niin kuin olivat suunnitelleet.Kolmannessa vaiheessa lisättiin työhön puiden huurre. Se tehtiin purkkivärin ja veden sekoituksella
 erilaisilla pensseleillä räiskimällä. Oppilaat testasivat tekniikkaa ensin suttupaperille ja sitten aloittivat oikeaan työhön räiskyttelyn. Tässä vaiheessa sai antaa luovuuden loistaa. :)

Täytyy vielä todeta, että työvaihe on erittäin sotkuinen ja suojavaatteet ja sopiva tila kannattaa miettiä tarkoin. Onneksi koulultamme löytyy juuri tällaiseen sopiva tila ja saimme rauhassa räiskytellä töiden ääressä.Alla vielä muutama valmis tuotos.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti