keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Lapasten neulontaa

6-luokan tyttöjen kanssa aloitimme syksyn lapasten neulomisella. Suurimmalla osalla on valmistumassa  elämänsä ensimmäiset lapaset, joten paljon uutta asiaa on tullut opittua. 

Tällä kertaa neulomme yksivärisiä lapasia, sillä aikomuksena on neulahuovuttaa lapasiin koristeet. Parhaiten neulahuovutettu kuvio pysyy hyvänä lapasen ulkoreunalle sijoitettuna.

Aloittaessamme työn asetimme tavoitteeksi sen, että aina ennen kuin tulee kysymään seuraavaa vaihetta opettajalta, tutustuu itse ohjeeseen. Usealle oppilaista selko-ohjeen lukeminen ja ymmärtäminen on haastavaa, joten sen oppiminen vaatii paljon harjoitusta. 

Lapaset ovatkin jo oikein hyvällä mallilla. Nyt, kun neulonta on taas palautunut kaikilla mieleen, etenevät työt hienosti ja virheitäkin tulee paljon vähemmän kuin alkuun. 
Ensin neulotaan  molempien lapasten kämmenosat. Sitten molempiin lapasiin peukalot, jonka jälkeen päätellään langat. Viimeisenä suunnitellaan ja tehdään neulahuovutuskuviot.

 Iida ja Kokoe ovat saaneet jo lapasensa neulottua. Reetta halusi huovuttaa kuviot lapasten kämmenpuolelle, joten hän teki sen ennen peukaloiden neulontaa. Keskustelimme, että kämmenpuolelta lapaset kuluvat eniten ja huovutuksen kestävyys on näin ollen enemmän koetuksella.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti